Harjoitusryhmät kevätkausi 2019

Tulostettava versio

Kausi alkaa 14.1.2019 ja päättyy 28.4.2019.
Muutokset mahdollisia.


Tesoma Sali 1 Tesoma Sali 2 Tesoma Sali 3
 
Ma
17:40–18:50

Mari M. ja Pasi P.
17:40–18:50

Ari ja Minna F.
19:00–20:10

Mari M. ja Pasi P.
19:00–20:10

Ari ja Minna F.
19:00–20:10

Armi ja Matti
20:20–21:30

Armi ja Matti
20:20–21:30

Ari ja Minna F.
 
 
 
Ti
17:40–18:50

Heidi S. ja Sami
17:40–18:50

Hanna S. ja Kari S.
19:00–20:10

Hanna S. ja Kari S.
19:00–20:10

Heidi S. ja Sami
20:20–21:30

Heidi S. ja Sami
20:20–21:30

Esko ja Sari S.
 
 
 
Ke
17:40–18:50

Hanna S. ja Kari S.
17:40–18:50

Leila
17:40–18:50

Jarno J.
19:00–20:10

Jarno ja Sari H.
19:00–20:10

Leila
19:00–20:10

Jarno J. ja Kirsi
20:20–21:30

Jarno ja Sari H.
20:20–21:30

Leila
20:20–21:30

Jarno J.
 
 
 
To
17:40–18:50

Mika ja Minna F.
17:40–18:50

Esko ja Sari S.
17:40–18:50

Terhi
19:00–20:10

Markku H. ja Pirjo
19:00–20:10

Jarno K. ja Mari K.
19:00–20:10

Minna F.
20:20–21:30

Jarno K. ja Mari K.
20:20–21:30

Jari ja Meeri
20:20–21:30


 
 
 
Pe
17:40–18:50

Jarno J.
 

Tanssikeskuksen osoite: Tesomankatu 33 Kartta

Ryhmien kuvaukset

Kehonhuollon tunneille voi tulla kesken kauden!

 

Ohjaajat:

Kilpailijoiden vapaaharjoitusaika. Varsinaista ohjaajaa ei tunneilla ole, mutta kilpailijat voivat keskenään auttaa toisiaan tai ottaa vaikka ryhmäyksityistunteja.

Ohjaajat:

Tällä kurssilla käännämme seuraajan ja viejän roolit totutusta toisinpäin. Tunneilla saat kehoosi uusia erilaisia liikkumisen tapoja ja samalla aivoihisi uusia hermosoluja! Vieraassa roolissa tanssiminen kehittää tanssijan taitojasi myös tutussa roolissasi.

Oletuksena on, että osaat tunneilla käytävien lajien perusteet jommassa kummassa roolissa, poikkeuksena polkka, johon voit tulla vaikket sitä vielä osaisikaan.  

Kurssilla käytössä roolin- ja parinvaihto. Tule pitämään hauskaa ja oppimaan tanssista jotain ihan uutta! Mukaan voi tulla myös kesken kauden.

17.1.  bugg
24.1.  bugg
31.1.  bugg
 7.2.   jenkka
14.2.  fusku
21.2.  fusku
28.2.  fusku
 7.3.   polkka
14.3.  humppa (vaihtoaskel- ja kuvio-)
21.3.  humppa (kuvio-)
28.3.  cha cha
 4.4.   cha cha
11.4.  rumba
18.4.  kiirastorstai, ei tunteja
25.4.  rumba
 

Ohjaajat:

Lavatanssi

Aloitamme perusteista ja etenemme harjoittelussa ryhmän mukaisesti.
Kevätkauden aikana harjoittelemme 4-6 tanssilajia ja tutustumme lavatanssietikettiin.
Tervetuloa yksin tai parin kanssa. 

 

Ryhmään osallistuvalta odotetaan, että osaat tanssia hyvin eri lavatanssilajeja.

Hyvä kehonhallinta ja perustekniikan hallinta kuuluvat tämän ryhmän tasovaatimuksiin. Olet motivoitunut eri lajien harjoitteluun, toivomme osallistumista aktiivisesti myös parinvaihtoon.

Tällä tasolla oivallat, että tanssitaidon kehittäminen on elinikäinen prosessi, jossa ei ole koskaan valmis, eteen tulee aina uusia haasteita.

Tavoitteena on kehittyä monipuoliseksi ja suvaitsevaiseksi tanssijaksi, osaat huomioida parin, tilan ja ympäristön.

Ryhmässä on parinvaihto, mitä suositellaan kaikille.

 

Tunti on sininen, eli keskitasoa. Nyt keväällä mennään Maken ja Pirjon opeilla koko kausi. Luvassa ainakin perinteistä foksia, vähän uudenlaista foksia, hidasta lavafoksia ja varmaan jokunen tunti muitakin slowareihin kuuluvia lajeja (blues, slow fox...ehkäpä). Tarkempaa aikataulua tulossa kauden alussa.

Sininen lavatanssi on keskitason kurssi, jossa oletetaan, että osallistujat hallitsevat perustekniikan. Tekniikkaa ja musiikintulkintaa varioidaan erityyppisiin kappaleisiin, painottaen Vientiä ja Seuraamista.
Tavoitteemme on antaa tanssijoille eväät tulkita musiikkia monivivahteisesti.
 

Ryhmään osallistuvalta odotetaan HYVÄÄ lavatanssilajien osaamistasoa. Motoriset taidot odotetaan olevan riittävät myös itsenäisten harjoitteiden tekemiseen.

Tanssitekniikkaan ja sen hiomiseen kiinnitetään huomiota.

Ryhmään osallistuvilla tulee olla oma pari.

Tarkastele rehellisesti itseäsi, ovatko taitosi parisi kanssa riittävät mustalle tasolle.

 

Lavalattarit

Hiki pintaan tanssien lattareita!

Energinen ja mukaansa tempaava tunti sisältää Latinalaisen-Amerikan rytmejä ja liikunnan riemua.Tunnilla tanssitaan ryhmän mukana, soolona mm. salsaa, reggaetonia, bachataa, merenguea, sambaa, rumbaa, cha-cha-chaata, paso doblea, jiveä ja tangoa. Jokaisen tunnin aikana ehditään tanssia vähintään kolmea eri tanssia. Tunti sopii kaikille, aloittelijasta jo pidempään tanssia harrastaneelle. Mukaasi tarvitset vain täytetyn juomapullon, reippaan ja avoimen mielen sekä asusteen, jossa sinun on hyvä liikkua. Askelsarjat vaihtelevat helposta haastavaan. Mukaan voit tulla myös kesken kauden!

Ohjaajat:

Punainen on intohimon väri - tämä lattariryhmä sopiikin jo perustan hallitseville lattareista innostuneille.
Täällä opit tanssimaan varmemmalla otteella, tarkemmalla tekniikalla ja toteuttamaan lisää kuvioita ja niiden variaatioita. Oman kropan hallinta, vienti ja seuraus ovat oleellisia hyvän yhteispelin sujuvuudelle, joten näihinkin asioihin paneudutaan tarkemmin. Tanssiessa on käytössä parinvaihto, mutta omankin parin kanssa voi ryhmään tulla.
 

Ohjaajat:

Hypähdys vihreältä oksalta siniselle - eli perustasolta keskitasolle siirtyminen - tuo mukanaan hiukan uusia kuvioita ja treeniä siitä miten vienti ja seuraaminen niissä toimii. Näillä tunneilla herätetään vartalosta uinuvia lihaksia ja löydetään uusia liikeratoja. Hämmästellään ja iloitaan näistä syntyneitä ahaa-elämyksiä vientiin, seuraukseen ja nautitaan sujuvoituvasta yhteistanssista. Parinvaihto on käytössä tälläkin kurssilla, halutessaan voi tanssia omankin parin kanssa.

 

Ohjaajat:

Wanha Tango

Ryhmässä kertaamme edellisen maanantain varsinaisen ohjausvuoron (jälkimmäinen Wanhan tangon tunti) ohjelman. Samalla on vielä mahdollisuus kysyä neuvoa ja opastusta jos on jäänyt jotain epäselvää.
Näin asian saavat uutena myös he, ketkä eivät varsinaiselle vuorolle ehtineet mukaan. 
Ja he, jotka haluavat harjoitella vapaavuorolla, voivat tanssia halutessaan omia harjoitteitaan.
Jos emme jostain syystä ehdi tähän vuoroon ohjaamaan, silloin vuoro on kokonaan vapaaharjoitusvuoro.

Bugg

Tunneilla syvennetään buggin tekniikkaa, vientiseuraamista ja musiikillisuutta. Harjoittelemme uusia asioita niin että opimme tanssimaan koko kehollamme. Naisen osaa pyritään vahvistamaan ja yhteisen tanssin ilo tuomaan esille. Tunnit koostuvat tekniikkaosioista, harjotteista ja myös kuvioista joissa ko tekniikkaa voidaan käyttää, ja tietenkin tanssista!:) Opetuksessa edetään ryhmän mukaan mutta tottakai perustaitojen oletetaan olevan jo olemassa. Tervetuloa buggin haastavaan ryhmään haastamaan itseäsi ja oppimaan uutta!:)

Bugg:in keskitasolla kehitetään perustekniikkaa ja olisi hyvä jo osata naisen perusaskel/miehen perusliikettä, vasen ja oikea käännös.

Tunneilla mennään kuvioista vaikeampia variaatioita musiikkia tulkiten.

Tunneilla on käytössä parinvaihto, halutesssaan voi tanssia oman parin kanssa.

Bugg:in perustasolla lähdetään liikkeelle alkeista eli aiempaa tanssikokemusta et tarvitse.

Tunneilla käydään perustekniikkaa ja helppoja kuvioita, tutustutaan lajille ominaiseen musiikkiin.

Tunneilla on käytössä parinvaihto, halutesssaan voi tanssia oman parin kanssa.

Perusteet on suunniteltu koko lukuvuoden (syksy+kevät)kestäväksi kokonaisuudeksi, joita kannattaa käydä useamman kerran.

Fusku

Tunneilla keskitytään fuskun tekniikkaan, vientiseuraamiseen, musiikin tulkintaan,ja tanssipariin;) tanssimme paljon ja otamme mukaan kuvioita ja niiden variaaatioita tekniikkaa unohtamatta. Vientiseuraamiseen keskitytään jokaisella tunnilla ja tanssillisuus otetaan mukaan jo kurssin alussa! Tervetuloa nautiskelemaan fuskun rytkeestä opinahjon muodossa!:)

Fuskun keskitasolla kehitetään lisää perustekniikkaa. Tälle tasolle tullessa olisi hyvä osata perusaskel ja useampi peruskuvio.

Käydään läpi astetta vaikeampia kuvioita ja rytmirikkoja.

Tunneilla on käytössä parinvaihto, halutesssaan voi tanssia oman parin kanssa.

Tervetuloa treenaamaan iloisen fuskun perusteita. Kurssi sopii sinulle, jos et ole ennen tanssinut fuskua tai haluat kerrata perusteita. Tunneilla opetellaan perusaskelta, vientiseuraamista ja peruskuvioita. Tunneilla on parinvaihto, mutta oman vakioparin kanssa saa halutessaan harjoitella.

Hidas valssi

Jos olet jo tanssinut hidasta valssia, voit tulla tälle kurssille. Kurssilla harjoitellaan perustekniikkaa hakien lajille tyypillistä liikekieltä. Opettelemme hitaan valssin peruskuvioita; helpompia ja  vähän haastavampia. Tottakai musiikki ja parityöskentely kuuluvat ohjelmistoon myös! 

Tämä kurssi alkaa hitaan valssin perusteista. Ennakko-osaamista ei vaadita. Lähdemme harjoittelemaan hidasta valssia tavoitteena soljuvasti liikkuva, tunnelmallinen, nautinnollinen ja kaunis hidas valssi.

Tango

Haastavan tangoryhmän tanssijoille tango on jo tullut tutuksi. Jos osaat perusasiat tangosta, niin tervetuloa hiomaan perustekniikkaa näille tunneille. Haastavassa tangoryhmässä perustekniikan lisäksi harjoitellaan musiikin ilmentämistä, pureudutaan kuvioihin ja parityöskentelyyn, eikä todennäköisesti palautteeltakaan pääse välttymään. Tunnilla on käytössä parinvaihto.

Sininen tango on keskitason kurssi, jossa oletetaan, että osallistujat hallitsevat perustekniikan. Tekniikkaa ja musiikintulkintaa varioidaan erityyppisiin tangoihin, painottaen Vientiä ja Seuraamista.
Tavoitteemme on antaa tanssijoille eväät tulkita musiikkia monivivahteisesti.
 

Ryhmään osallistuvalta odotetaan HYVÄÄ tangon osaamistasoa. Motoriset taidot odotetaan olevan riittävät myös itsenäisten harjoitteiden tekemiseen.

Tanssitekniikkaan ja sen hiomiseen kiinnitetään huomiota. Kilpailut tullaan huomioimaan tuntisuunnittelussa.

Tarkastele rehellisesti itseäsi, ovatko taitosi riittävät mustalle tasolle.

Kauden tunnit pyritään rakentamaan esille tulleiden tarpeiden pohjalta, workshop työskentelyä hyödyntäen.

Ryhmään osallistutaan oman parin kanssa.

Tarkastele rehellisesti itseäsi, ovatko taitosi parisi kanssa riittävät mustalle tasolle.

Salsa

Salsa keskitaso/haastava on kuubalaisen salsan jatkotason tunti. Jos hallitset perusaskeleen ja peruskuviot, kuten dile que non ja ensuchflan, tervetuloa tälle tunnille. Harjoittelemme tunnilla kuublaisen  salsan tekniikkaa, liikkumista ja haastavampia kuvioita. Soitamme tunneilla sekä kuubalaista että suomalaista musiikkia. Tunneilla on parinvaihto, mutta oman vakioparin kanssa saa halutessaan harjoitella.

Hae eväät letkeään kuubalaiseen casino-tyyliin! Perustasolla reenataan askellusta, rytmiä, vientiä ssekä seuraamista ujuttaen mukaan casinomaista vartalonliikettä. 

Mausteena helpohkoja kuvioita, joilla voi jo tanssia lavoilla hymy huulilla. Harjoituksia tehdään myös rytmiikasta ja variaatioista.

Ohjaajat: