Rake Salo

Viime vuodet ympäri Suomea west coast swingiä opettaen ja tuomaroiden kiertänyt mouhijärveläinen rantautuu nyt Hurmion viikkotunneille. Omat kisamatkat ovat vieneet häntä hieman Amerikkaan ja ympäri Eurooppaa. Rake on opettanut Euroopassa ulkomaisten tapahtumien järjestäjien tapahtumissa (Latvia, Slovenia, Ruotsi ja Hollanti), ja ensi vuonna hänet on kiinnitetty muutaman uuden maan tapahtuman opettajakaartiin.
Vaikka Rake tykkää hurjasti äänestään, hän omalta osaltaan kantaa huolta, että tanssitunneilla tanssitaan ja vaihdetaan usein paria. Liika ihmisten seisottaminen ei hänen mielestään edesauta oppimista. Hän arvostaa kysymyksiä, sillä ne kertovat hänelle oppijoiden olevan asioista kiinnostuneita ja seuraavan opetusta. Hänellä on selkeä opetustyyli, joka antaa kuitenkin mahdollisuuden lisäoppiin niille, jotka omaavat rivien välistä lukemisen ovelan taidon.
Liian vakavasti hän ei itseään ota, eikä sinunkaan kannata. Pilkesilmässä hän auttaa saamaan tanssista hauskempaa ja helpompaa hyvän tekniikan avulla. Käsiä yhteen hieroen hän malttaa tuskin odottaa saadakseen laittaa persoonansa kehiin auttaakseen tanssijoita kehittymään ympyröissä, joista hän itsekin on uransa startannut: lavatanssien vähintäänkin ihmeellisestä maailmasta.
Lue lisää Raken sielunmaisemasta:
www.ekarolas.com

Kuva: