Lumitango 2011 - Tangoleiri


Wanhan lavatangon leiri 5.2.2011


Lumitangon MM-kisojen yhteydessä Hurmio järjestää tangoleirin lauantaina.

Paikka

Tanssikeskus: Hepolamminkatu 20 Hervannassa.

Aikataulu

16.00-17.30
17.30-17.45 Kahvitauko
17.45-19.15

Ohjaaja: Juhani Tahvanainen

Wanha Lavatango

Seuratanssiliiton ohjaajakouluttaja, diplomitanssinopettaja Juhani Tahvanainen opettaa alkuperäistä Wanhaa " sitä aitoa " Lavatangoa, joka on helposti opittavissa myös alkeistasolla ja jossa on haastetta tanssinharrastajillekin. Wanhassa Tangossa on vaikutteita Tango Romanosta ja argentiinalaisesta tangosta, jota tämä tango osittain on aikoinaan jäljitellyt.

Ennen vanhaan ihmiset oppivat katsomalla näytöksiä ja tanssiesityksiä ja yrittämällä tehdä samanlaisia kuvioita ja liikkeitä. Näin Wanhasta Tangosta tuli ns. kansanomainen versio alkuperäisestä argentiinalaisesta tangosta.

Wanha tangotyyli jäi elämään lähinnä suomalaisten siirtolaisten ja romaanikulttuurin keskuudessa, sillä he eivät sitten opiskelleet 30-luvulla Suomeenkin saapunutta Foksi-Tangoa, eli vaihtoaskeltangoa, jota tänä päivänä suurin osa suomalaisesta tanssikansasta tanssii tangona. Wanhan tangon askelrytmitys poikkeaa tavallisesta tangosta ja siinä hidas- hidas-nopea-nopea askelluksen sijasta tanssitaan hidas-nopea-nopea-hidas rytmiikalla.

Hinta

Hurmion kausimaksun keväältä 2011 suorittaneille 15 €, muut 25 €.

Ilmoittautuminen

Tangoleirille ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Saavu kuitenkin mahdollisuuksien mukaan paikalle puoli tuntia ennen ohjauksen alkua rekisteröitymisen vuoksi, jotta ohjelma saadaan alkamaan ajoissa.

Oma pari mukaan

Suosittelemme omaa paria, joskin parinvaihto on mahdollinen halukkaiden osalta. Voit tiedustella paria myös paripörssin kautta.

Tasoryhmistä

Lähtee alkeista ja etenee ryhmän tason mukaan.

Expert Tammerviihde Tampereen Työväen Teatteri Suominen