Puheenjohtajan tervehdys syksyyn

Saleilla oli mukavasti kuhinaa, kun tutustumisviikon tunnit suorastaan pursuivat innokkaita tanssijoita. Ihanaa, että teitä on taas paljon liikkeellä. Tämä syksy on erityinen Hurmiolle, koska vietämme 15 –vuotisjuhlavuotemme huipentumaa. Onhan Sinullakin jo kalenterissa 5.12., silloin on juhlat meille kaikille. Tanssiharrastus on 15 vuoden aikana muuttanut muotoaan, vaatimustaso niin oman tanssin kuin opetuksenkin osalta on kasvanut. Uusia lajeja on tullut lavatanssikartalle, lajit sekoittuvat ja orkestereitakin vaaditaan enemmän ja enemmän ottamaan huomioon tanssijoiden tarpeet. Paljon on keskustelua sosiaalisessa mediassa tanssilavojen kohtalosta, lavakulttuurin muuttumisesta ja miten lavoilla tulisi tanssia. Mielestäni lavat kuuluvat kaikille, joita tanssi ja musiikki kiinnostavat. Meitä on moneen junaan niin tanssitaidon, musiikintulkinnan ja tanssilattialla liikkumisen suhteen. Lavaetiketti auttaa meitä, jotta kaikilla olisi mukavaa lavatansseissa. Jos et vielä ole tutustunut lavaetikettiin, suosittelen. Otetaan me hurmiolaiset kaikki huomioon erilaisissa tanssiympäristöissä ja viedään tanssin ilosanomaan hymyssä suin eteenpäin.

Tänä syksynä Hurmiossa kokeillaan oman tason tsekkaustuntia. Vaikka tuntien tasokuvaukset kerrotaan netissä ja salien seinällä, välillä on vaikeaa tunnistaa, mikä on oma tanssitasoni ja olenko nyt oikean tasoisella tunnilla. Saman värisiä tunteja esim. vihreää ja sinistä tuntia voi käydä montakin kautta. Tanssi on siksi mukava laji, että emme ole koskaan valmiita, aina voi harjoitella lisää. Ohjaajilta voi aina kysyä oman tanssin tasosta, mutta nyt siihen on järjestetty ihan omat kaksi tuntia. Rohkeasti tarkistamaan oman tanssin taso!

Syksylle on luvassa taas tuhti kattaus erilaisia tapahtumia, teemoja ja toimintaa. Nettisivuja päivitetään sitä mukaan, kun tapahtumia saadaan vahvistettua ja kiinnitettyä. Tanssiretkikin on suunnitteilla ja Halloween tanssit jo laitettu kalenteriin ylös. Nyt kannattaa ottaa se ystävä, tuttava tai työkaverikin mukaan tähän meidän yhteiseen harrastukseemme. Tullikamarin Pakkahuoneella tanssitaan Wanhan Tangon SM-kilpailut lauantaina 14.9. klo 12-16 Hurmion järjestämänä. Paikalle kannattaa tulla katsomaan Wanhan Tangon taitajia ja tietenkin siellä on myös maan kuulu Hurmion kahvio.

Syksyn sateet ei meidän harrastusta haittaa, vaikka ulkoilukin on mukavaa raikkaassa syyssäässä.
Nähdään salilla ja lavoilla!                              - Johanna