Puheenjohtajan terveisiä

Illat pimenevät ja syksy saapuu vääjäämättä, mutta onneksi yhteinen tanssiharrastuksemme on päässyt taas vauhtiin. Hymyileviä kasvoja, uudet ja jo tutut ystävät, oppimisen iloa, tunteiden vuoristorataa, omien taitojen hiomista, tanssin taikaa, mielenvirkeyttä, sitä kaikkea on meillä Hurmiossa ja paljon muuta.

Kaksi viikkoa on nyt tanssittu, ryhmien koot ja viejä/seuraaja dynamiikka alkaa muotoutua. On tärkeää, että huomioimme aina ryhmän mukaan kulloisenkin tunnin paritasapainon. Ohjaajat pyrkivät seuraamaan vaihtorinkiä, että kaikki pääsevät tanssimaan mahdollisimman paljon. Vaihtovälit pyritään pitämään sopivina sekä esim harjoitteita voi usein tehdä myös ilman paria. Välillä tämä on hankalampaa, mutta varmasti onnistumme. Olemme huomanneet vuosien varrella, että parinvaihto tuo niin viejille kuin seuraajillekin uusia ulottuvuuksia ja erilaisia mahdollisuuksia oman tanssin kehittämiseen. Siksi suosittelemme parinvaihtoa kaikille. Oman parin kanssa saat toki tanssia, mutta mieti, voisitko edes osan tuntia olla vaihdossa? Sekin kehittää sinua ja auttaa tunnin parinvaihtoa. Viejiä kaivataan useissa ryhmissä lisää, varsinkin punaiset ryhmät, ti sininen lavatanssi ja ma samba ovat kaivanneet viejiä. Mutta esim vihreässä salsassa viejät odottavat lisää seuraajia paikalle. Ohjaajat voivat osallistua parinvaihtoon silloin, kun se ei aiheuta opetukselle haasteita. Ohjaajat seuraavat tanssin ajan meitä ja tekevät havaintoja, mihin vielä pitää kiinnittää huomiota ja miten jatketaan opetusta eteenpäin ryhmän tarpeiden mukaan. Jos ohjaaja on tanssittamassa, havainnointi jää vähemmälle. Tanssiin osallistumisesta päättävät ohjaajat oman harkintansa mukaan.

Toinen asia mikä aina syksyn ja kevään aloituksessa nostaa päätään on, miten valita oikean tasoinen ryhmä. Joskus aliarvioimme omat tanssitaitomme, mutta itseä kannattaa myös haastaa. Toisaalta aika usein myös oletamme, että kyllä minä tämän jo osaan, vaikka vielä pitäisi jatkaa vihreän/sinisen tason tunneilla, jotta perusteet ja kuviot sujuisivat ennen kuin siirrymme eteenpäin. Perusasioiden ääreen palaaminen ei meille kenellekään ole paha asia aina välillä. Siksi mitä pidemmälle etenet sitä useammin törmäät perusaskel -harjoitteeseen. Jos olet epävarma, onko valitsemasi ryhmä oikean tasoinen, kysy ihmeessä ohjaajilta. Kun tasoryhmien osaamistasot ja tanssitaidot kohtaavat, meillä kaikilla oppimisen riemu ja mielenkiinto säilyvät ja saamme tanssitunneista parhaan mahdollisen opin ja ilon irti.

Syksy on taas tapahtumien aikaa. Ensi viikonloppuna tanssitaan wanhan tangon ja tangovalssin SM-kisat Hurmion saleilla. Tulkaahan katsomaan ja nauttimaan! Myös kisaan saa osallistua! Syksyn teemoja tupsahtelee nettisivuillemme, joten tarkista sieltä, mihin haluat osallistua. Lavatanssiretkeäkin suunnitellaan, joten hurmiollinen syksy on valmis! Ja sen tietenkin päättää ratkiriemukkaat pikkujoulut 8.12. Tämä päivämäärä pitää laittaa isoin kirjaimin jo nyt kalenteriin.

Tehdään yhdessä paras syksy ikinä, tanssien.  Ihanaa, että olette mukana!

-Johanna