Rockabilly

Opettajina Pirjo ja Tommi Koivula.

Kurssi on tarkoitettu kaikille, jotka pitävät tästä vauhdikkaasta musiikista ja haluavat kokea jotakin uutta.

Kurssilla lähdetään rockabillyn perusteista ja edetään ryhmän tason mukaisesti.

Rockabilly on vapaasti viety paritanssi joka muistuttaa suomalaisten fuskua. Rockabilly tanssitaan nopeaan rockabilly musiikkin mutta tanssiminen sujuu myös hitaampaan musiikkiin.

"Rockabilly syntyi musiikkina 1950 -luvulla ja se oli suosittua erityisesti valkoisen nuorison keskuudessa. Se yhdisti vaikutteita countrysta (""hillbilly""-musiikista), rhythm and bluesista ja rock and rollista. Merkittäviä rockabilly-artisteja olivat mm. Elvis Presley, Carl Perkins ja Bill Haley. Tämän päivän merkittäviä nimiä ovat mm The Baseballs ja kotimainen Francine"

Tanssina rockabilly on maailmalla laajasti tanssittu ja tyylien kirjo on runsas. Myös nimitykset vaihtelevat ja nimessä on usein joku lisämääre "-jive", "-dance" tms. Rockabilly syntyi 50-luvulla biletanssina ja se on sitä edelleen, mutta tänään sitä harrastetaan myös itse tanssin takia ja siinä myös kilpaillaan. Biletanssin ominaispiirteet ovat säilyneet vahvoina ja tämä mahdollistaa sen, että rockabillyä voi tanssia: pienessä tilassa, nopeaan musiikkiin, vapaalla viennillä ja eri tasoisten parien kanssa. Musiikki on tärkeässä roolissa ja suuri osa harrastajista on erittäin kiinnostuneita rockabillyä soittavista bändeistä ja muusta rockabillyyn liittyvästä kulttuurista.

Hinta Hurmion kausimaksun maksaneille 15 euroa, muille 25 euroa.

Ei ennakkoilmoittautumista. Saavuthan kuitenkin rekisteröitymisen vuoksi paikalle ajoissa, jotta opetus päästään alkamaan aikataulun mukaan.

Aika: 
14.11.2010 - 11:00 - 14:30
Hinta Hurmion jäsenmaksun suorittaneille: 
15€
Hinta muille: 
25€
Mainos: